Aanschaf en kosten

Het kopen van een pomeriaan is geen eenvoudige klus. Hiervoor moet je goed op de hoogte zijn van het karakter van een pomeranian en bijkomende kosten. Ook moet je uitkijken voor broodfokkers als je geen risico’s wilt lopen op erfelijke ziektes zoals Chiari-lijkende-malformatie-en-syringomyeliepatella luxatie en nog meer ernstige afwijkingen.

Hoe vind ik een goede pomeranian fokker?

Dit is een lang proces. Een goede stap is om contact te leggen met de Nederlandse Keeshonden Club. Daarnaast zijn wij hard aan het werk om een lijst met betrouwbare fokkers op te stellen. Ken jij er een, of ben jij er een? Neem dan contact met ons op.

Kan ik een pomeranian uit Rusland kopen?

Dit is ten zeerste af te raden. Regelmatig worden er op Facebook en Marktplaats pomeranians uit Rusland aangeboden, soms met papieren. Echter kloppen deze papieren niet altijd en weet je niet wat er met de pups is gebeurd. Daarnaast: wil jij dat een jonge pup zo’n lange reis moet maken in het vliegtuigruim? Dit kan erg stressvol zijn voor de hond. 

Wat kost een dwergkees?

De gemiddelde prijs ligt tussen de € 1.500,- en € 3.000,-. Een teefje is vaak duurder dan een reutje. 

Hoeveel kost het houden van een pomeranian?

Dit verschilt en ligt er natuurlijk aan wat jij zelf wilt uitgeven, maar laten we kijken naar de eenmalige kosten en doorlopende kosten.

Eenmalige kosten

Terugkerende kosten